Chleb Dębnowski trafił na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych. Twórcami są Aneta i Stanisław Dobropolscy.
Chleb wypiekany jest w Dębnie od ponad 30 lat w oparciu o recepturę przywiezioną w 1946 r. przez powojennych osadników powiatu myśliborskiego.
To drugi produkt państwa Dobro polskich, który znalazł się na tej ministerialnej liście - pierwszym był Zakwas Buraczany z Dębna.
Na Liście Produktów Tradycyjnych, którą prowadzi Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, znajduje się 58 produktów tradycyjnych z województwa zachodniopomorskiego.
To drugi produkt państwa Dobro polskich, który znalazł się na tej ministerialnej liście - pierwszym był Zakwas Buraczany z Dębna.
Na Liście Produktów Tradycyjnych, którą prowadzi Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, znajduje się 58 produktów tradycyjnych z województwa zachodniopomorskiego.